OTVORENI POZIV ZA MALE GRANTOVE U OBLASTI LGBTI UMETNOSTI I KULTURE

 

 

OTVORENI POZIV ZA MALE GRANTOVE

U OBLASTI LGBTI UMETNOSTI I KULTURE

 

 

Mlade osobe (18-24 godina) koje žive na teritoriji Republike Srbije se pozivaju da apliciraju

 

ERA - savez za jednaka prava LGBTI osoba na Zapadnom Balkanu i u Turskoj, u saradnji sa organizacijama iz članstva – Da se zna!  i grupa IZAĐI, kao i sa Stichting Art 1 iz Holandije, poziva mlade LGBTI osobe, starosti od 18 do 25 godina, koji žive na teritoriji Republike Srbije, da apliciraju za male grantove (od 500 do 1000 EUR) za realizaciju projekata koji se bave LGBTI umetnošću i kulturom.

Ohrabrujemo mlade osobe koje žele da izraze svoj LGBTI aktivizam kroz određenu aktivnost, kao i kroz umetnost i/ili kulturu da se prijave! Biće razmatrane prijave koje se tiču, ali se ne ograničavaju na filmsku produkciju, podkast, storytelling, fotografiju i druge umetničke forme koje kandidati smatraju zanimljivim i relevantnim. Kako bi vaša aplikacija bila uspešna, vaša kreativna ideja mora biti izražena kroz vizuelni ili audio oblik. 

Ko može da se prijavi?

Ako ste zainteresovani za podnošenje prijave, molimo vas da popunite formular na ovom linku. Molimo vas da razradite svoje odgovore kako biste nam dali što jasniju sliku o tome šta želite da kreirate i postignete. Dužina trajanja projekta je ograničena na šest meseci. Molimo vas da budžet bude što realniji i imajte na umu da što je vaš projekat ekonomičniji, više će i drugi mladi ljudi imati koristi od ovih mikro grantova. Prijave se podnose na srpskom i/ili engleskom jeziku. 

Rok

Rok za podnošenje vaših aplikacija je 14. aprila 2020. godine u 17h.

Tok projekta

Uspešni kandidati moći će da koriste, u narednim mesecima, IdeaLab, radni prostor u okviru Rainbow House-a u Beogradu, za njihov pripremni i montažni rad. Njima će biti na raspolaganju oprema kao što su kamere, mikrofoni i računari. Ukoliko bude uspešan, vaš projekat će biti prikazan, odnosno predstavljen u okviru LGBTI i/ili drugog filmskog festivala i/ili  kulturnoumetničkog događaja u Srbiji i regionu Balkana, kao i promovisan putem različitih medijskih kanala i/ili galerija, u zavisnosti od vrste i kvaliteta sadržaja.

Pitanja

Za sva pitanja ili nedoumice obraite nam se, do 10. aprila, emailom na [email protected]

Youth Artivists for Change

Ovi mali grantovi su dostupni u okviru projekta “Youth Artivists for Change” koji u Srbiji sprovodi ERA, Da se zna! i grupa IZAĐI u partnerstvu sa Stichting Art 1. iz Holandije. Ovaj projekat podržava Ministarstvo spoljnih poslova Кraljevine Holandije.