LGBTI Equal Rights Association for Western Balkans and Turkey

ONLINE RESOURCE CENTRE

Publishing Year: 
2017
Language: 
SERBIAN
Country: 
Serbia

Izveštaj o stavovima predsedničkih kandidata o položaju i unapređenju prava LGBTI zajednice u Srbiji

Original Title: 
Izveštaj o stavovima predsedničkih kandidata o položaju i unapređenju prava LGBTI zajednice u Srbiji
Resource Type: 
Report

Izveštaj o stavovima predsedničkih kandidata o položaju i unapređenju prava LGBTI zajednice u Srbiji

Udruženje DA SE ZNA, koje se bavi evidentiranjem nasilja i diskriminacije nad LGBTTIQA osobama, 17. marta 2017. pokrenulo je kampanju I MI GLASAMO koja ima za cilj da se kandidati na izborima za predsednika Srbije izjasne o pitanjima vezanim za trenutni položaj LGBTI zajednice i njegovo unapređenje. Kampanjom želimo da stavimo do znanja da će LGBTI osobe pri glasanju uzeti u obzir kandidatov odnos prema ljudskim pravima LGBTI populacije. Želimo da pozovemo LGBTI osobe, kao i građane i građanke kojima je stalo do ljudskih prava, da iskoriste svoje biračko pravo i glasaju za kandidate koji se zalažu za poboljšanje položaja LGBTI zajednice, ravnopravnost i poštovanje ljudskih prava.

Kampanja se najvećim delom odvija preko društvenih mreža, a završavamo je Izveštajem o stavovima predsedničkih kandidata o LGBTI zajednici.

Kandidatima su u prvom delu kampanje putem elektronske pošte dostavljena pitanja. U nameri da se dobije što više odgovora, udruženje DA SE ZNA je takođe organizovalo i telefonsko pozivanje izbornih štabova kako bismo dobili informaciju da li kandidati nameravaju da popune upitnik.

U prilogu možete pročitati kompletan Izveštaj.

 


 

Disclaimer: 

This report has been produced with the financial assistance of the United States Agency for International Development (USAID). The content of this report is the sole responsibility of the authors and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of either the USAID, the United States Government, or other agencies mentioned in this report.

The views expressed in this publication are those of the author(s) and do not necessarily represent those of the United Nations, including UNDP, or the UN Member States.


 

GET IN TOUCH

  • Str. Majke Jevrosime 42/31
    Belgrade, Serbia
  • Phone: +381 11 3227480
  • Email: [email protected]

NEWLETTERS

Make sure you son't miss latest news and get notices about our new themes, stay tuned!

"This website has been produced with the financial assistance of the European Union. 
The content of the website is the sole responsibility of ERA and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union."